Mijn tijdlijn

Nederlands Registeraccountant, Serieel Softwareondernemer, Coach & Consultant

Ik verwijs naar mijn verleden als een Certified Public Accountant die verdwaald is in software. Met 18 jaar ondernemerschap heb ik in totaal 3 verschillende succesvolle softwarebedrijven gehad. Nu is het tijd om mijn kennis en ervaringen te delen met andere ondernemers en bedrijven.

Mijn chauffeurs: Impact, kennisdeling en teamwerk.

Mijn kernwaarden: Wees geliefd, overtref verwachtingen, slimme innovatie en werk samen.

10/2023

Bezig met CEO's en Teams Coaching

Ik coach nu in totaal 8 bedrijven, met verschillende uitdagingen die variëren van 'Ondersteuning om het bedrijf op te schalen (via ScaleUp Company), tot het reactiveren van het team om ze naar een hoger niveau te tillen om topprestaties te leveren (The Soulstice Team Operating System) en bedrijfs- eigenaren die overwegen het bedrijf te verkopen, maar het bedrijf verkeert niet in een 'verkoopbare' staat, omdat het bedrijf te afhankelijk is van de eigenaren (lees het boek: Built to Sell van John Warrillow).

5/2023

KPI-workshops en -trainingen

Sinds ik de ROKS KPI Black Belt certificering heb afgerond, verzorg ik regelmatig een 1-daagse workshop voor MKB-bedrijven om een ‘samenvattende’ versie van de ROKS KPI-methodologie te doen (www.madetomeasurekpis.com) en vervolgens samen een KPI-longlist, shortlist te maken en de KPI Canvas om daadwerkelijk enkele KPI’s te definiëren. Na deze 1 daagse cursus zijn bedrijven in staat om met behulp van deze gestructureerde methodiek meer KPI’s op een ‘goede’ manier te implementeren.

10/2022

Volk Coaching & Consulting

Ik dacht dat ik best goed zou zijn in ‘niets doen’, maar dat bleek een verkeerde veronderstelling. Ik mis het werken met mensen, in teams en samen met een team mooie resultaten behalen. Ik mis het om impact te maken! en de energie die het oplevert. Met Volk Coaching & Consulting is het mijn doel om mijn kennis en ervaring te delen zodat anderen succesvol kunnen zijn!

3/2022

Sabbatical & Burn-out

Een leven dat bestaat uit familie, hobby’s, tuinieren en geen verplichtingen was nieuw voor mij. Hoe lang zou ik deze levensstijl volhouden? Het begon als een dikke burn-out na het verlaten van Cevinio. Deze rit in de donkere kant was een zware rit, maar na de 'winter' kwamen eindelijk ook de lente en de zomer tevoorschijn.

7/2020

CEO schaalvergroting Cevinio

Omdat InvoiceSharing al grote internationale klanten had, maar het product als 'te klein' werd beschouwd, werd ook software van derden, waaronder TBlox, gebruikt. Uiteindelijk leidde dit tot de fusie van InvoiceSharing en TBlox. De nieuwe naam voor de groep werd Cevinio (dezelfde letters als Invoice, maar in een andere volgorde). Met Cevinio heb ik, samen met het team, twee rondes durfkapitaal opgehaald. Cevinio groeide tijdens Covid van 45 naar bijna 100 mensen. Dit vereiste een andere leiderschapsstijl (meer leidinggevend en binnen de lijnen) en dat was voor mij het moment om de leiding over te dragen aan een sterke nieuwe CEO.

4/2013

CEO/CFO Opstarten InvoiceSharing

Soms kan het geloven in dingen aanzienlijke gevolgen hebben. Dit was het geval met de overtuiging van mede-oprichter Vincent en mij dat elektronische facturen de toekomst moeten zijn EN dat dit alleen succesvol kan zijn als het 'onafhankelijk en voor iedereen beschikbaar' is. We zijn begonnen met slechts een paar mensen, hebben Startupbootcamp Fintech in Londen doorlopen en zijn uitgegroeid tot een uitgebreid factuurverwerkingsplatform. InvoiceSharing heeft één ronde durfkapitaal opgehaald.

1/2005

COO Start Up TBlox

Het ondernemersvirus was niet meer te beteugelen, en er is maar één manier om een bedrijf te starten: je baan opzeggen. Samen met 2 medeoprichters heb ik TBlox opgericht, wat begon als een 'Tool Box' voor projectmanagement. Uiteindelijk groeide het uit tot een succesvol bedrijf gespecialiseerd in Purchase-to-Pay software (van bestellen tot factuurverwerking). Onze klanten waren vooral het Nederlandse MKB, waaronder veel ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook enkele bekende internationale namen. Mijn rol als Chief Operating Officer bestond uit de implementatie van de software. TBlox heeft altijd online software ontwikkeld, zelfs in 2005, toen internet nog als een hobby werd beschouwd.

1/2000

Directeur Financiën & Planning NasDaq genoteerd aan Crucell

Crucell was de laatste succesvolle beursgang aan het einde van de dotcom-zeepbel. In oktober 2000 haalde Crucell 140 miljoen euro op via zijn beursgang op Nasdaq. Toen ik bij Crucell begon, waren er 150 medewerkers en was het een klein bedrijf dat genoteerd stond aan een grote beurs. Het was een dankbare reis om de financiële functie daar vorm te geven en als interne CFO te opereren. De rol van de CFO was vooral gericht op Investor Relations.

1999

e-Bubble Corporate Finance-consultant door Arthur Andersen

Tijdens de dotcom-zeepbel maakte ik deel uit van het team dat durfkapitaal ophaalde voor e-startups. E-startups waren in die tijd vaak twee ondernemers met een oplossing voor iets dat geen probleem was. Het was een prachtige periode van 18 maanden, waarin ik als consultant “besmet” raakte met het ondernemersvirus.

1998

Nederlands Registeraccountant (RA) bij Arthur Andersen

Na 2 jaar studeren naast mijn werk heb ik de certificering Certified Public Accountant behaald aan de Universiteit van Tilburg. De klanten die ik als accountant bediende bevonden zich vooral in de sectoren software en (high)tech (met US GAAP).

1996

Start als Assistent Accountant bij Arthur Andersen Accountants

Na het behalen van mijn master Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Brabant (Universiteit van Tilburg) ben ik begonnen als assistent-accountant.