• Den Bosch, The Netherlands
  • hello@volk.nl
Mijn Tijdslijn

Register Accountant, serial Software ondernemer, Coach & Consultant

Ik zeg wel eens dat ik een verdwaalde Register Accountant ben geweest die in 18 jaar ondernemen in totaal 3 verschillende software bedrijven heeft gehad. Nu is het tijd om mijn kennis en ervaringen te delen met andere ondernemers en bedrijven.

 

Mijn drivers: Impact, Kennisoverdracht en Teamwork.

Mijn Kernwaarden: Be Loved, Exceed Expectations, Smart Innovation en Team Up.

10/2022

Volk Coaching & Consulting

Ik dacht dat ik best goed zou zijn in 'niets' doen, maar dat bleek een verkeerde aanname. Ik mis het werken met mensen, in teams, het samen met een team mooie resultaten neerzetten. Ik mis het hebben van impact! en de energie die dat geeft, Met Volk Coaching & Consulting heb ik als doel om mijn kennis en ervaring te delen, zodat anderen succesvol kunnen zijn!

3/2022

Sabbatical

Even rust. Een leven dat bestaat uit gezin, hobbies, tuin en geen verplichtingen was nieuw voor mij. Hoe lang zou ik dat volhouden?

7/2020

CEO Scale Up Cevinio

Omdat InvoiceSharing inmiddels grote internationale klanten had, maar het product 'te klein' was, werd er ook gebruikt gemaakt van software van derden, waaronder TBlox. Uiteindelijk heeft dit tot het samengaan van InvoiceSharing en TBlox geleid. De nieuwe naam voor de groep is Cevinio geworden (dezelfde letters als Invoice, maar in een andere volgorde). Met Cevinio heb ik met het team 2 rondes Venture Capital opgehaald. Cevinio is tijdens Covid gegroeid van 45 naar bijna 100 mensen. Dat vraagt een andere leiderschapsstijl (meer bestuurlijk en binnen de lijntjes) en dat was voor mij het moment om het stokje over te dragen aan een sterke nieuwe CEO.

4/2013

CEO/CFO Startup InvoiceSharing

Soms heeft het 'geloven' in dingen grote gevolgen. Zo ook het geloof van co-founder Vincent en ik dat elektronische facturen de toekomst zouden moeten worden EN dat dit alleen succes zou kunnen worden wanneer het 'onafhankelijk en voor iedereen' beschikbaar zou zijn. Met een paar mensen gestart, Startupbootcamp Fintech in Londen gedaan, en gegroeid tot factuurverwerkingsplatform in de brede zin. InvoiceSharing heeft 1 ronde Venture Capital opgehaald.

1/2005

COO Start Up TBlox

Het ondernemers-virus was niet meer te houden en dan is er maar 1 manier om te gaan ondernemen: Je baan opzeggen. Samen met 2 co-founders TBlox opgericht, wat begon als 'Tool Box' voor project management. Dit is uiteindelijk een mooi bedrijf geworden met Purchase-to-Pay software (van bestellen tot factuurverwerking). Klanten waren voornamelijk Nederlandse MKB bedrijven, waaronder vele ziekenhuizen en zorginstellingen. Hiernaast ook een aantal mooie internationale namen. Mijn rol als Operationeel Directeur bestond uit de implementaties van de software. TBlox heeft altijd online software gemaakt, ook in 2005, toen het intenet nog voor de hobby was.

1/2000

Director Finance & Planning NasDaq Listed Crucell

Crucell was de laatste succesvolle beursgang aan het einde vand e e-bubble. In October 2000 haalde Crucell 140 miljoen Euro op door haar beursgang aan Nasdaq. Toen ik bij Crucell begon waren er 150 mensen en stond er een klein bedrijf dat genoteerd was aan een grote beurs. Het is een mooie reis geweest om de Finance Functie daar vorm te geven en als interne CFO te opereren. De rol van de CFO was voornamelijk Investor Relations.

1999

e-Bubble Corporate Finance consultant by Arthur Andersen

Tijdens de e-bubble was ik onderdeel van het team dat Venture Capital ophaalde voor e-startups. E-startups waren destijds vaak 2 ondernemers met een oplossing voor iets dat geen probleem was. Een prachtige tijd die 18 maanden duurde en waar ik als consultant 'verpest' ben en het 'ondernemers-virus' was overgedragen.

1998

Register Accountant bij Arthur Andersen

Na 2 jaar studie naast het werk de Register Accountant study afgerond bij de Universiteit Tilburg. De klanten die ik bediende als accountant waren voornamelijk in de secotren: software en (high) tech (met US GAAP)

1996

Start als Assistent Accountant bij Arthur Andersen Accountants

Na afronding van de opleiding Bedrijfseconomie aan de Universiiteit Brabant (Tilburg) ben ik gestart als assistent accountant.